Søndagslover under Trump’s styre?

http://time.com/4452309/trumps-evangelical-voters/

EGW har skrevet:

Laws enforcing the observance of Sunday as the Sabbath will bring about a national apostasy from the principles of republicanism upon which the government has been founded. The religion of the papacy will be accepted by the rulers, and the law of God will be made void.–7MR 192 (1906).

Kan dette komme til å skje til tross for at Ben Carson ser ut til å kunne få en ministerpost i Trump’s stab? Det ville blitt et stort paradoks. Men Guds veier er uransakelige.

3 tanker om “Søndagslover under Trump’s styre?”

 1. Trump er vokst opp som presbyterianer. De mener søndag er hviledag. I hvor stor grad dette står på Trumps dagsorden når han tiltrer som president, er ikke godt å si. Det kom frem i valgkampen at han er en stor tilhenger av grunnloven, og jeg tror terskelen er høy for å endre på den.

  Kongressen har imidlertid en stor skare med katolikker og protestanter, og høyesterett har et flertall katolikker – så man vet aldri hva de kan finne på i samarbeid med Trump.

  Trumps visepresident Mike Pence er også katolikk. Han har som guvernør innført religiøse lover i Indiana:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_Freedom_Restoration_Act_(Indiana)

 2. USA har fått en republikansk president, et republikansk Senat og et republikansk Representantenes hus. All makt er under republikansk kontroll. I tillegg kommer Trump til å velge en republikansk høyesterettsdommer. Hele bunten er bestemp på å forandre loven for å gi de kristne mye mer makt. Trump har nettopp sagt at han vil fjerne skillet mellom Stat og kirke.

  http://time.com/4452309/trumps-evangelical-voters/

  Hvor fort dette vil gå er usikkert. I teorien kan Høyesterett etter det jeg har forstått endre lover mye raskere enn presidenten og Kongressen.

 3. Walter Veith har mer å si om dette. Trump er den rette mannen til å avslutte verket. Det er mye spennende som skjer rundt Trump. Han har allerede påvirket en lang rekke forhold. De kristne har store forventninger til ham.

Det er stengt for kommentarer.